PA3DEB

Op deze site ga ik verslag doen van mijn belevenissen op radiogebied. Leuke of bijzondere verbindingen, ontmoetingen op amateurgebied, etc etc.

Verder wat foto's van radiomateriaal, zowel oud als nieuw.

De opbouw van deze pagina is een soort van top-down, d.w.z. de laatste bijdrage staat bovenaan. Maar je kunt een heel eind terug scrollen.

 


TS830s

Elecraft KX3
SSN

Surplus Radio Society
eQSL.cc

Elecraft KX3, max. 10 Watts
KXPA100, max 100 Watts

2 x 20 mtrs dipole, 8 mtrs up

Multiband endfed 10/20/40 voor /p

email: ksites  at  gmail dot com

 

De website van mijn xyl

Locations of visitors to this page

PA3DEB


woensdag 20 september 2017

Helaas had de Kent Electronics keyer een probleem: af en toe -op onvoorspelbare momenten- bleef het ding hangen. Alleen met een harde klap op de achterkant was dat te corrigeren. Dat is natuurlijk geen doen tijdens een rag-chew qso. Geprobeerd is nog om de fout te ontdekken, maar ik heb geen schema van deze keyer en verder ben ik dus niet heel erg technisch aangelegd, dus de fout niet gevonden. Daarom maar een extra key-ingang gemaakt op de achterkant van de G3KHZ keyer. Die werkt namelijk wel perfect. Dus probleem opgelost.

Sleutel

Een probleem(pje) in het gebruik van een oudere transceiver is soms het ontbreken van een ingebouwde keyer. Nu kun je natuurlijk vrijwel eindeloos discussieren over de kwaliteit van dergelijke ingebouwde keyers, maar handig is het wel. Je hangt je paddle aan de set en je kunt los. In eerste instantie had ik dat probleem opgelost door gebruik te maken van de G3KHZ-keyer. Deze keyer beschikt over een single lever (in het Duits zo mooi uitgedrukt met: “Einhebel”). Dit brengt mij voortdurend in de problemen, vooral op wat hogere snelheden. Gelukkig vond ik nog de oude Kent Electronics Keyer, ook een produkt uit de jaren 70-80 van de vorige eeuw, dus perfect voor bij de TS830s. Nu kan ik gelukkig weer mijn oude vertrouwde Kent Twin Paddle (KTP) gebruiken op de TS830s.

TS830s


donderdag 7 september 2017

Vandaag eens even gekeken naar het binnenwerk van de PS510, de gecombineerde voeding/luidspreker. De foto's spreken voor zichzelf, het is duidelijk dat er het een en ander aan zal moeten gebeuren voor dit apparaat weer spanning kan leveren. Op het eerste gezicht is te zien dat er een diode uitgepoft is, ergens ligt een losse draad en de elco's moeten vrijwel allemaal vervangen worden

PS510 van achteren

PS510

Elco

D104

vrijdag 1 september 2017

Inmiddels is de TS520 naar een andere liefhebber verhuisd en in de shack momenteel een Kenwood TS830s en een Kenwood TS510. De 830 werkt als een zonnetje na reparatie van het bias-circuit en het vervangen van de eindbuizen. Vanaf deze plek hartelijk dank aan Leo Duursma! De TS510 is een ander verhaal, de set heeft minimaal 10 jaar stilgestaan ergens in een kelder. De eindbuizen zijn vermoedelijk ook defect en een eerste korte inspectie leverde een paar uitgefikte weerstanden in de eindtrap op. In de TS510 heeft Kenwood voor de overbrenging gekozen voor een soort treinwieltjes met rubber snaartjes. Die zijn dus al lang geleden vergaan. Hier zal dus iets op moeten worden gevonden. Een leuk project om weer iets van te maken.

TS830s

TS510

tubes

TS510 binnenwerk

Opklikken voor groter


dinsdag 11 juli 2017

Nog twee elco's vervangen op een lastig plekje waar heel veel draden bij elkaar komen en weinig ruimte is voor een hete bout. Gelukkig was er een goed voorbeeld te vinden op Internet, hybriderestore.com
Maar nu is alles dan ook gedaan, qua elco's.


donderdag 15 juni 2017

De zaak zit weer in elkaar zoals het hoort en werkt prima!
Werken aan zo'n oude set geeft enorm veel plezier, omdat hij er enorm van opknapt. Sommige amateurs vervangen alle capaciteiten op alle circuitboards, maar dat is een hels karwei en zou vermoedelijk vele maanden in beslag nemen.
Nu op zoek naar een TS820, dan mag de TS520 voor een redelijke prijs weer van eigenaar veranderen. Wie weet...
De nieuwe HV c's zitten op hun plek, en nemen aanzienlijk minder ruimte in dan de oude. Verder de gelegenheid te baat genomen de boel eens goed schoon te blazen, diverse circuitboards waren overdekt met een soort wit poeder, dat zich gelukkig snel liet verwijderen met een beetje perslucht. Verder nog een nieuwe messing koppeling geplaatst op de bandschakelaar, de oude vertoonde een breuk. Hieronder nog een paar foto's van het geheel.


maandag 12 juni 2017

Begonnen met een opknapbeurt voor de TS 520.

Het geluid van de externe speaker was niet om aan te horen, verzwakt en vervormd. De interne speaker deed het wel goed, dus conclusie was dat de audio-circuits in orde moesten zijn. Nadere inspectie van de aansluitplug op de achterzijde van de set wees uit dat het schakelaartje in de switch vervuild was. Contactspray en perslucht waren hier de oplossing, perfect geluid weer uit de externe speaker.

Verder viel me op, bij het inschakelen van de heater-switch, dat de lampjes van de verlichting zwakker gingen branden. Niet gehinderd door enige kennis van zaken, veronderstelde ik dat dit wel eens zou kunnen wijzen op teruggelopen capaciteit in het HV-gedeelte van de voeding, dus nieuwe besteld bij Ken, K4EAA. Het pakketje ligt inmiddels al een dag of 10 bij de inklaring te wachten. Daarom maar begonnen met de vfo, die ook niet helemaal lekker liep. Wat wil je na zo'n 42 jaar? Ik moest toch ruimte maken om de nieuw HV cap's te plaatsen. Een leerzaam filmpje op Youtube hielp me op weg. Buddy KC4UMO heeft een aantal zeer informatieve video's op zijn kanaal gezet. Na een grondige reiniging en smering van alle componenten loopt het mechaniekje weer als een zonnetje, goed voor een volgende 42 jaar! Hieronder een aantal foto's van de werkzaamheden.

TS520 VFO

HV

Overzichtzaterdag 13 mei 2017

Inmiddels zijn de zekeringen aangekomen. De set werkt weer als vanouds, na een grondige herziening van alle instellingen. Gelukkig was dit eenvoudig op te lossen.


donderdag 11 mei 2017

TS520 storing

Tijdens een aangenaam qso met Piet, PA0CWF gaf de TS520 het plotseling op. De spanning viel weg. Nadere inspectie leerde dat de zekering eruit was gepoft (zie rode pijl) Natuurlijk niet een dergelijke zekering in de junkbox voorhanden en ook een korte rondgang bij daarvoor in aanmerking komende ondernemers in de buurt bood geen soelaas. Dus maar een bestelling geplaatst op Internet. Meteen maar 10 stuks besteld, de kans is groot dat tijdens reparatie er nog een paar zullen sneuvelen. (Achteraf is dat dus meegevallen, maar eentje nodig gehad.)


TS520 PA Tubes

Na het uitvallen van de spanning bleek het gebied rond de eindtrap behoorlijk heet te zijn. Ik kon me niet herinneren dat ik de fan had horen draaien tijdens het laatste halfuurtje; meestal hoor je wel een zacht gereutel als de fan draait. Eerste (wellicht voorbarige) conclusie: de eindtrap is wegens oververhitting te veel stroom gaan trekken, waardoor de zekering pofte. Als het de meer ervaren lezer als onzin in de oren klinkt, dan gelieve te bedenken dat ik nog niet erg veel ervaring heb met buizen-eindtrappen. Het enige dat ik weet is dat ze wel wat kunnen hebben, dus daar hoop ik dan maar op. Verdere grondige inspectie van alle componenten leverde geen verdachte situaties op, geen verbrande of gebarsten weerstanden etc. alles ziet er helemaal goed uit.


zondag 7 mei 2017

Een heerlijke middag doorgebracht op de boot, liggend aan de Rinsmapôle, ter hoogte van Driesum.

Rinsmapole

zondag 30 april 2017

Toch nog snel gegaan, die zoektocht, zie de foto hieronder. Het is een Kenwood TS520 geworden. Eentje van de oude getrouwe boat anchors. Is even wennen qua manier van werken, maar dat hoort bij een radio van deze klasse. De ontvanger is solid state, in de eindtrap treffen we drie buizen aan, een 12BY7A-driver en tweemaal 6146B die het vermogen maken. Op 80 meter is dat zo'n 120 Watts, dus ruim voldoende voor lokaal verkeer, mits de condities een beetje medewerking willen geven.


ts520

Opklikken voor groterzondag 16 april 2017

Tijd voor de voorjaars-schoonmaak. Een hele tijd niets gedaan aan de website, dus tijd om alles weer eens flink op te poetsen. De internationale versie heb ik opgedoekt, Google Translate kan steeds meer vertalen (zelfs Frysk!), dus daar hoef ik dan alvast geen energie meer in te stoppen. Hieronder een foto van de huidige situatie in de shack.

april 2017

Opklikken voor groterwoensdag 26 maart, 2014

Elecraft KX3

Zo ziet de shack er momenteel uit: lekker compact en voor mijn doel de beste apparatuur. (de Begali Adventure key is inmiddels naar een andere eigenaar gegaan.)maandag 24 maart, 2014

Elecraft KX3

KXPA100 is aangekomen uit the States, kostte minder dan een uur om in elkaar te zetten.
Doet het prima, is de versie zonder ATU; later meer over deze PA.
zaterdag 8 maart, 2014

Elecraft KX3

Terug naar de Elecraft KX3.
De Tentec Omni 6 plus is verkocht. Ik heb besloten dat de moderne technology toch meer voordelen biedt, roofing filters, DSP etc. Binnenkort in dit theater ook de KXPA100 linear amplifier, perfect match voor de KX3 en weer gewoon 100 Watts, voor als het nodig is.

Overigens is de Omni 6+ gewoon een hele goeie, maar ietwat nostalgische HF set. Ik heb er in ieder geval een paar maanden erg veel plezier mee gehad.

dinsdag 28 januari, 2014

Tentec Omni 6 plus

De toestand in de shack nu, met de nieuwe aanwinst: een Tentec Omni 6 plus.
Heerlijk rustige ontvanger, fluisterstille qsk-cw, 250, 500, 1800, 2400 en 2800 hz filtering, dsp noise reductie en nog veel meer goede eigenschappen.zaterdag 21 december, 2013

Lange tijd niet veel aan de site gedaan, geen excuus, geen smoesjes, gewoon weinig zin en tijd. Soms is er ook niet zoveel nieuws te melden, men begint enthousiast aan een nieuwe site, maar na verloop van enige tijd wordt het enthousiasme allengs minder, komt in een niet gering aantal gevallen zelfs helemaal tot stilstand.
Zo niet hier. Het kan soms even duren.

De order voor de KXPA100 heb ik gecancelled.

dinsdag 20 augustus, 2013

Vandaag de Kenwood TS480HX verkocht. Bij Elecraft wordt hard gewerkt aan de KXPA100, en als alles meezit, wordt hij aan het eind van deze maand uitgeleverd. Morgen komt er een update op de Elecraft website over de shipping status van deze PA. Ben benieuwd of het nog lukt voor we op vakantie gaan.

zondag 4 augustus, 2013

KX3 in qso

Zondagmiddag een paar leuke qso's gemaakt vanuit de tuin. QRP met 5 Watts en een multiband endfed qrp-antenne

KX3 in qso

Henk, hierbij je antenne-foto's! En er komen nog meer!

KX3 in qso

Antenne gemaakt van DX-Wire, mooi stevig en niet gemakkelijk in de knoop te krijgen.

KX3 in qso

De telescoop mast in gebruik. De set-up is erg snel en gemakkelijk, binnen een paar minuten qrv!

KX3 in qso

Notities van de qso's met PA1FOX/p, Alex op zijn vakantie-adres nr Breda en Henk, PA0EME, zoals altijd zeer bedreven op de bug. Uitstekende fist, maat!Zondag 28 juli, 2013

KX3 in qso

De eerste qso's met de nieuwe KX3 zijn zeer veelbelovend, cw is een genot met dit kleine juweeltje! De morse vloeit op een volkomen natuurlijke manier en de QSK is uitstekend, soepel en geen geklik van relais, precies zoals het moet zijn.Donderdag 25 juli, 2013

Uitpakken KX3

Daar is hij dan eindelijk. Nou ja, eindelijk: het heeft maar 8 dagen geduurd van bestelling tot aflevering. Deze keer gezorgd dat het geld voor de btw-verrekening klaarlag dus geen uitstel meer, aan de slag!zondag, 21 juli, 2013

Begali Adventure

Hier een foto van de nieuwe seinsleutel: Begali Adventure. Serial nr: 120.
Bestemming: ophangen aan een Elecraft KX3 en heel veel qso's maken!woensdag 17 juli, 2013

Elecraft KX3

Gisteren mijn Flexradio 5000a verkocht. De bestelling voor de Elecraft KX3 is inmiddels de deur uit en Elecraft heeft het pakketje al op de post gedaan (thanks Madelyn!) Nu maar afwachten hoelang de douane de zaak weet te rekken deze keer. De vorige bestelling (K3) was binnen een paar dagen in Nederland, maar stond ruim 6 dagen op Schiphol te wachten

Geduld is een schone zaak. . . .zondag 19 mei, 2013

Begali Adventure

Nieuw seinsleuteltje (letterlijk!) binnengekomen deze week. Seint magnifiek maar is wel effe wennen: deze paddeltjes zijn echt klein. Maar zoals van Piero te verwachten is de kwaliteit en de instelbaarheid wederom onovertroffen!

Nu nog een KX3 om eraan vast te knopen. . . .donderdag 13 maart, 2013

TS480HX

Nieuwe backup-rig Kenwood TS480HXzondag 13 januarie, 2013

SSN

Klik hier voor een verslag van het SSN (SideswiperNet)maandag 24 december, 2012

Tijd voor een aanpassing in de shack: K3 eruit en Flexradio erin (Flex 5000A). Je ziet meteen waarom ik deze set graag wilde hebben: het complete bandoverzicht met alle signalen, ruisbulten, storingen etc. Verder schijnt de set heel goed te werken in mode AM, zowel voor zenden als ontvangen. Ik ben geen microfoon-type, maar misschien moet ik het later eens proberen, als ik met pensioen ben (cq. "bij de ouwe mannetjes hoor...") Overigens ken ik nog een flink aantal ouwe mannetjes die nog zeer rap met de seinsleutel zijn ;-)

Click for larger format

woensdag, 7 november 2012

LL S_match

LL S_match

Nieuwe aanwinst: Een PA0LL S-match tuner!

LL S_match

Een fantastisch mooi en zeer goed werkend instrument, vervaardigd door een absolute vakman op het gebied! Afstemmen van mijn 2x28 mtr dipool met open voedingslijn is nu een fluitje van een cent!

dinsdag, sept. 25 2012

KDM Sideswiper

Nieuwe aanwinst: KDM sideswiper.

KDM Sideswiper

KDM sideswiper onder de motorkap.

KDM Sideswiper

Na het bekijken van Pete W5PEH's Youtube-video over de KDM sideswiper, moest ik ook zo'n sleutel hebben! Ruim een jaar heeft mijn advertentie op tweedehands.nl gestaan, maar zonder succes.

Ik was dus zeer verheugd te horen via Yann, F5LAW, dat Valery UA3AO een van zijn KDM's te koop aanbood. Over de prijs waren we het snel eens en na een paar weken lag het pakje hier op tafel. Helaas was tijdens de overtocht van Rusland naar hier de knop afgebroken. Het leek op een soort van bakeliet en een tube superglue bracht hier uitkomst. Het effect is: als je het niet weet, zie je het niet. Mijn grootvader, een meubelmaker zei altijd: "Een blinde boer zou wel een tientje willen geven als'ie het mocht zien."

Maar goed, Valery schreef me dat deze sleutels in de jaren '60 werden gemaakt in The Test Factory "ЛМНИИП ММФ СССР". Ze werden voornamelijk gebruikt bij de shipboard radio set " Ёрш" ( for English ruff). Ook waren ze zeer populair bij de operators van de Russische Poolstations. Tot nu toe heb ik verder nog geen informatie over deze sleutel, maar ik blijf ernaar zoeken. Als u er iets over weet, zou ik graag een email ontvangen. (adres: zie linker-kolom op de site)

De KDM voelt heel licht en precies aan en het is een echte racer! Maar sideswiper-keying wordt gekenmerkt door de ontspannen manier van seinen dus ik hou het op max. 25 wpm. Alleen bij een enkele speciale gelegenheid (als ik Sandy weer eens tegenkom b.v.).

dinsdag, jan. 3 2012

G3KHZ

Alweer een nieuwe aanwinst: de G3KHZ keyer. Nostalgie in optima forma, zelfs de kleuren kloppen.

Click for larger format

zaterdag, dec. 17 2011

Elecraft K 3

Toch maar de switch gemaakt, TS590 verkocht en Elecraft K3 erbij. Is definitief beter.

Dinsdag 6 dec. 2011

Begali HST

De Begali HST is een knappe combinatie van een HiSpeed single lever key en een sideswiper. Sommmige echt snelle jongens halen met enig gemak de 60 wpm. Dat is ver boven mijn capaciteiten, maar het kan geen kwaad om af en toe eens te oefenen. Single lever-keying is iets heel anders dan de squeezing technique, dus het aanpassen kost enige tijd.

Shack op 6 december

Zo ziet de shack eruit, momenteel. In afwachting van de K3 is de Weber Dual Bander even de main rig. Een bijzondere, kleine krachtpatser die maar liefst 8 Watts produceert en een opmerkelijk goed ontvanger aan boord heeft. Who needs a K3 anyway when you have the Weber?

Dinsdag, 25 okt. 2011

Atu

Het schema van mijn symmetrische tuner. Geen balun!

Annecke tuner

Zo ziet het er van binnen uit. Ik heb geprobeerd het geheel zo symmetrisch mogelijk op te bouwen. Werkt als een zonnetje en tuned alle banden, behalve 160 mtr. (Maar daar zitten alleen maar ouwe mannetjes en ik ben nog jong, tenminste volgens Grumpy....)

Woensdag, 28 sept. 2011

Row, row, row your boat

Today we hired a boat and went on the trip we'd been talking about all summer long but never got round to, because of the bad weather.

You can see how beautiful nature can be. ( No, not me ;-)

Checking the s.w.r. on the antenna.

Trying to make a qso. Made only one, with my friend Wouter, PG2W and only partially. Probably chosen the wrong spot, too many trees around.

Too bad I couldn't get closer to the lake. But it was a situation like in the Louisiana swamps (infact, a Cajun came by with a dog...) one meter from the water's edge the seemingly firm soil turned into muddy waters.

Time to go home and get a cold beer.

the XYL also had a nice afternoon.

The XYL enjoyed the afternoon too!

Woensdag, 31 augustus 2011

Dinsdag 23 aug 2011

Nog een oud sleuteltje gekregen van Rinus, PA0BFN

 

woensdag 17 augustus, 2011

New OLD key


Op Ebay zag ik deze leuke oude sleutel voorbijkomen. Hij is gemaakt door J.H. Bunnell & Co. NEW YORK.U.S.A. vermoedelijk ergens tussen 1881 en 1918. Mijn sleutel-archeologie is niet heel erg goed, maar als het klopt is deze sleutel tussen 93 en 130 jaar oud!! Voor zijn leeftijd ziet hij er nog patent uit, hier en daar zit er nog wat verf die er niet hoort, maar ik wil er niet veel aan gaan doen. Ik vind hem zo mooi genoeg! In ieder geval doet hij nog steeds waarvoor hij ooit gemaakt is. Dus geen zorgen als je mij met een handsleutel hoort, het is maar tijdelijk. (Hoewel hij wel erg lekker sleutelt....)

Cootie nr 1

Opklikken voor groter formaat

Moest hem meteen uittesten natuurlijk, dus ik heb wat spulletjes naar de tuin gesjouwd, een draadje met een tuner eraan geknoopt et voila: een prachtige middag met een aantal leuke qrp-contacten

Opklikken voor groter formaat

Cootie nr 2

Opklikken voor groter formaat

woensdag 27 july, 2011

Cootie Nr 1 Version 2


Daar gaan we weer: bouwen, veranderen, proberen etc etc. Voorlopig wilde ik het maar even zo houden:

Cootie nr 1

Opklikken voor groter formaat

Cootie Nr 2 Version 2

Cootie nr 2

Opklikken voor groter formaat

Vrijdag 22 juli, 2011

Cootie Nr 2 ! ! !


Het blijft boeien om deze relatief simpele sleutels zelf te bouwen. Gebruikte materiaal: uit de junkbox. Weer met van die lekker grote relaiscontacten, geeft een bijna geluidloze aanslag.

Cootie nr 2

Opklikken voor groter formaat

Cootie nr 2

Opklikken voor groter formaat

Zaterdag 16 juli, 2011

Cootie Nr 1 alweer anders.


Alweer een paar wijzigingen aan de sideswiper, de basis eens flink opgeschuurd en zwart geschilderd. De hoekstukjes een beetje aangepast en de schroefjes een beetje ingekort. Ander kabeltje gemonteerd etc...

Cootie nr 1 - modified

Opklikken voor groter formaat

Maandag 23 mei, 2011

Cootie Nr 1 gemodificeerd.


Het zaagblad werd vervangen door een stukje tweezijdig verkoperd printplaat met daarop een paar contacten uit een oud relais. Ook het hout een beetje bijgeschuurd, sommigen namen aanstoot aan de ruige zaagsnede.... Het leuke van dit soort zelfbouwsleutels is dat je gewoon iedere keer nieuwe ideeen opdoet en constant aan het het verbeteren blijft. Houdt je van de straat en uit de kroeg!

Cootie nr 1 - modified

Opklikken voor groter formaat

Woensdag 10 mei, 2011

Hier is The TWanger!

TWanger Cootie

Opklikken voor groter formaat

Zondag 8 mei, 2011

Alweer een FB SSN (SideswiperNet) vanavond. Alle stations ruim 599 en bijna ieder uur sterker. Na afloop nog even geprobeerd met QRP 8 Watts, werkte ook prima!

Woensdag 4 mei, 2011

Homebrew Cootie

Opklikken voor een groter formaat

Alweer een nieuwe verslaving: Cootie-keying. Hier om te beginnen een plaatje van mijn home brew sideswiper.

Vrijdag 25 maart 2011

Met de WDB in de tuin

Opklikken voor een groter formaat

Vandaag een test gedaan met de Weber Dual Bander in de tuin op 10 mHz. Max 8 watt, gevoed vanuit een accupackje van m'n Black & Decker, gaat prima de luxe! Antenne ongeveer 30 mtr draad via een MFJ tunertje.

Gewerkt met Keith, GW4OKT/P die ergens in North Wales boven op een heuvel zat met een /p station in het kader van Sota. Dit zijn de leukste verbindingen vind ik altijd!

Grootste afstand vanmiddag was 1432 km naar EW4IDP, Dima. Ook een leuke verbinding. Test geslaagd, vakantie kan beginnen.

Woensdag 2 maart 2011

ZN-9A Seinsleutel

Opklikken voor een groter formaat

Vandaag nieuw sleuteltje binnengekomen, ZN-9a. Bijzonder fijn ding, uitstekend geconstrueerd, zeer snel.

Vrijdag 25 februari 2011

Extra damper in Vibroplex

Opklikken voor een groter formaat

Hier een kleine tip voor Vibroplex-gebruikers: een extra dempertje om contact-dender te vermijden. Het wil wel eens voorkomen dat de Vibroplex een wat krasserige toon heeft met name bij de punten. Dat kun je op deze manier vermijden. Let erop dat je het dempertje niet te groot maakt, dat gaat dan tenkoste van de instelbaarheid. Veel plezier ermee.

Dinsdag 18 januari 2011

Kenwood TS590

Opklikken voor een groter formaat

Het jaar is goed begonnen: eerst al de nieuwe keuken, nu dan de nieuwe HF rig Kenwood TS590. Voor mij als CW man is dit een geweldige set. Lekker compact, heel goede DSP, een super ontvanger (vergelijkbaar met de Elecraft K3) een goede ATU, de wereldberoemde Kenwood Audio, prima QSK, goede interne keyer (tot 60 wpm)

Zaterdag 15 januari 2011

Kent Twin Paddle - original

De Kent Twin Paddle is een onverwoestbaar lekker sleuteltje, eenmaal ingesteld hoef je er nooit meer iets aan te veranderen.
Er is echter een ding wat me niet lekker zit en dat is de kwaliteit van de rare zwarte koffielepeltjes die ze erop gezet hebben bij wijze van peddeltjes. Die is absoluut onder de maat voor een sleutel van deze kwaliteit.
Vandaar deze simpele modificatie:

Kent - modified

Kent - modified

Een paar Begali fingerpieces erop gemonteerd, met enige moeite. Het valt nog niet mee om de gaatjes precies op de juiste plaats te krijgen als je alleen maar een handboormachientje hebt en een losse bankschroef, hi.
De Begali's zijn van relatief dik aluminium en buigen niet mee, zoals de plastic koffielepeltjes van Kent.


Zondag, 9 januari, 2011

Zo, alweer een jaar verder. Nog de beste wensen iedereen!

De inhoud van voorgaande jaren staat inmiddels op een andere pagina, het leek me leuk om weer eens met een schone lei te beginnen. De inhoud is nog te raadplegen via Google of anders via de link in de kolom hiernaast.

Er zijn een tijdje geen updates op deze site geplaatst. De reden hiervan is gelegen in het feit dat we het hier in huis erg druk hadden met de planning, sloopwerken en opnieuw opbouwen van onze keuken. Maar het resultaat mag gezien worden en we zijn er erg blij mee, veel meer ruimte om te werken en te zitten genieten van dat werk. Zie de foto's

Keuken

Keuken

Helaas kreeg ik geen toestemming van de xyl om de foto's van het slopen te plaatsen. ;-(

Onder de oude houten vloer lag een schuinaflopende betonvloer, die op zijn beurt weer een laag klinkers verborg. Daaronder was het aangestampte modder uit een ver verleden. Aangezien de gang iets te smal is voor een kruiwagen heb ik alles met behulp van twee emmertjes in de container moeten sjouwen. Goed voor de conditie. Toen dat er allemaal uit was, rook het erg naar een herfstbos, to put it mildly...

Enfin, vanaf die tijd ging het alleen nog maar vooruit, met bovenstaand plaatje als eindresultaat.


 

 

 

 

CW

CW is een afkorting van continuous wave en is engels voor morse-telegrafie. Het is de manier waarop ik praktisch al mijn verbindingen maak.
Daarvoor staan diverse gereedschappen ter beschikking. Van boven naar beneden: de G3KHZ-keyer, een eigenbouw Cootie, de TWanger van Tom G3HGE, de Kent Twin paddle, en nog een paar andere (hand)sleutels, o.a. een groen blokje, een Bunnell, het Rinus-sleuteltje en een good old Junker.

 

G3KHZ-keyer

HomeBrew Cootie nr 2

TWanger nr 21

Kent Twin Paddle

K mkII

Bunnell

Rinus

Junker